Ny anbefaling til alle trafikanter

Ny anbefaling til alle trafikanter17. januar 2022

Ring 112, hvis bilen går i stå på motorvejen. Det er budskabet i en ny kampagne fra Vejdirektoratet og politiet, der skal få flere trafikanter til at ringe 112, når de har et uheld og holder stille på motorvejens vognbaner.


Når en bil går i stå og holder stille i en af motorvejens vognbaner, er det en alvorlig situation, for det øger risikoen for følgeuheld. Nu skal en ny kampagne, ”Ring 112”, fra Vejdirektoratet og politiet sætte fokus på problemet og få flere trafikanter til at ringe 112, når de har et mindre uheld i en vognbane på motorvejen.

Vejdirektoratets undersøgelser viser, at for få trafikanter ringer til alarmcentralen 112, hvis de oplever mindre uheld, hvor der ikke er brug for lægehjælp, eller hvis de af andre årsager stopper og holder stille i en vognbane på motorvejen. Det er et problem. Det er en akut situation at holde stille i en vognbane på en motorvej, hvis man ikke holder i kø, også selvom der ikke er sket personskade. Det er det, fordi faren for følgeulykker er stor. Derfor er der behov for den nye anbefaling om at ringe 112.

Sådan gør man, hvis man strander i en vognbane på motorvejen:
1. Tænd havariblink.
2. Tag din gule vest på (hav den altid liggende inde i bilen - ikke i bagagerummet).
3. Bring dig selv i sikkerhed med den største forsigtighed på den anden side af autoværnet. Nogle gange kan det være mere sikkert at blive i bilen, hvis du for eksempel holder stille i den midterste vognbane.
4. Ring 112.
5. Afvent hjælp.

 

Læs mere her.
Medlemmer