Unfair konkurrence

Unfair konkurrence13. januar 2017

Vi skal have nye og fair spilleregler omkring offentlige udbud og kontroludbud så vi får fair konkurrence, udtaler formand for Sikre Veje, Michael Stisen, i anledning af, at regeringen varsler servicetjek af offentlig erhvervsvirksomhed.


Står det til regeringen, skal private virksomheder ikke udsættes for ulige konkurrence fra offentlige myndigheder. Grundlæggende er det regeringens holdning, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på private markeder og udføre opgaver, der ligger langt ud over det offentliges kerneområde.

Derfor igangsætter regeringen nu et servicetjek af det offentliges erhvervsaktiviteter. Det skal sikre fair og lige konkurrence mellem offentlige og private aktører, og at den offentlige sektor grundlæggende koncentrerer sig om sine kerneopgaver.

I den anledning udtaler formand for Sikre Veje, Michael Stisen, til Dagens Byggeri:
- Inden for opgaver for vej/park/drift/rengøring har vi i årevis forsøgt at gøre politikere opmærksomme på, at udbud af offentlige opgaver inden for det område alt for ofte har været præget af unfair konkurrence fra de kommunale enheder. Vi har efterlyst fair vilkår igen og igen, uden at nogen tidligere har lyttet. Hvis regeringen får magt, som den har agt, så kan det være, at de tider er forbi, og at der igen bliver lyttet til os. Ikke mindst hele ordningen med kontrolbud har været med til at forplumre udbuddet af offentlige opgaver, hvor man som offentlig enhed har haft meget nem adgang til enten at annullere et udbud eller tildele sig selv opgaven, på trods af at det ofte har været indlysende, at kommunens egen beregning ikke holdt vand, siger Michael Stisen.


Du kan læse hele interviewet med Michael Stisen her.

 
Medlemmer