SIKRE VEJE på Christiansborg

SIKRE VEJE på Christiansborg11. oktober 2023

Alkolåsbranchen, der er en del af SIKRE VEJE, har været i dialog med Færdselssikkerhedskommissionen om bl.a. forbedring af den eksisterende alkolåsordning, hvorefter bilister, der har fået frakendt førerretten pga. spirituskørsel, kan søge om at få alkolås-kørekort.


Onsdag den 4. oktober 2023 var formanden for Alkolåsbranchen Jan Winum Povlsen og Anders Hundahl fra SIKRE VEJE på besøg på Christiansborg. Her besøgte vi Thomas Jensen (S) og Niels Flemming Hansen (K), der er næstformand og formand for Færdselssikkerhedskommissionen.

Formålet var at slå et slag for mere og bedre brug af alkolåse. Erfaringer fra udlandet viser, at det øger trafiksikkerheden og i øvrigt er med til at give et menneske, der har lavet en fejl og kørt (ikke alvorlig) spritkørsel, en hjælpende hånd til at komme videre med livet og arbejdet; for med alkolås kan du køre før end ellers, hvis du har mistet kørekortet.

Dialogen var god og åben og der var stor lydhørhed overfor branchens synspunkter. Der blev også debatteret andre emner af værdi for SIKRE VEJE.
 
Medlemmer